Boulderen bij Graviton in Sittard (Verslag)

Iedere eerste vrijdag van de maand staat er bij klimvereniging Friends and Nuts een uitje op het programma. De bedoeling van zo’n uitje is om als vereniging bij andere klimhallen en bouldergyms te klimmen. Op die manier kom je als klimmer in aanraking met andere routes, andere grepen en andere klimmers.

Graviton_01 Graviton_02 Graviton_05

Voor je ontwikkeling als klimmer is dit een must, want

op deze manier leer je klimmen door te kijken. Wanneer je als klimmer vaak in maar een enkele hal klimt, bestaat het gevaar dat je namelijk niet meer klimt door te kijken, maar dat je gaat klimmen op je geheugen.

Graviton_04 Graviton_06

Ook afgelopen vrijdag, 4 januari, stond er een uitje op het programma. Dit keer trapten we het nieuwe jaar af door te gaan boulderen bij Graviton Bouldergym in Sittard. Deze bouldergym opende in april 2012 voor het eerst haar deuren.

Bij aankomst was het er erg rustig. Ruim 90% van de boulderaars die avond waren dan ook leden van Friends and Nuts. Ondanks de rustig sfeer, werd er toch hard geboulderd. Al met al waren de boulders erg mooi geschroefd, zelfs de boulders op het makkelijkste niveau. Ook was de diversiteit van de boulders erg hoog.Graviton_03

 

Het eerstvolgende uitje staat gepland op vrijdag 1 februari 2013, op een locatie die we nog  moeten gaan bepalen. We hopen natuurlijk weer op een goede opkomst.

Ben jij er de volgende keer weer bij?