Lockdown-Docu-Avond #3

Pff… ik was net bijgekomen van het typen van het vorige verslag staat de volgende alweer voor de deur. Jawel, we zitten aan de vooravond van weer een legendarische Lockdown-Docu-Avond. We gaan mijn geliefde Patagonië verlaten en gaan met een knettertgek, muzikaal en onbevreest stelletje klimmers het hoge noorden in.

Er is natuurlijk wel een link met Patagonië, we gaan namelijk op pad met mannen die ook vaak in Patagonië te vinden is. Zo hebben twee van hen dit jaar al 3(!) nieuwe routes geopend in Patagonië. Wat op zich al een prestatie van ongekende wereldklasse is!

Nicolas Favresse tijdens een van zijn avonturen dit jaar in PAtagonië

We volgen de belgische broers Nicolas en Olivier Favresse die samen met Sean Villanueva O’Driscoll en Ben Ditto richting Groenland gaan om onbeklommen big-walls te veroveren. 

Waar in de vorige docu het bekilmmen van ‘dat ene doel’ centraal stond. Zo staat bij deze mannen het avontuur en de vriendschap centraal. De onderstaande ‘stil’ uit de docu vat het helemaal samen!

Deze docu is dan ook een stuk luchtiger dan de vorige maar de klimprestaties zijn desalniettemin van de buitencategorie. Buiten deze groep vagebonds speelt een 82 jarige Dominee een sleutelrol in de documentaire: Reverent Captain Bob Shepton!

Reverent Bob Shepton

Bob is een legende an sich. Hij werd in 2014 uitgeroepen tot Yachtsman of the Year, een avonturier pur-sang. Hij gids de mannen op zijn boot langs ijsbergen en door arctische wateren naar de graniete wanden van Groenland.

Bob’s boot voor de graniete big-walls van Groenland.

Om alvast een beetje in de sfeer van onze belgische vrienden te komen een link naar een reeks korte filmpjes van een van hun beklimmingen in Torres del Paine, Patagonië.

Voor de rest moeten jullie tot morgen wachten!!

The Whistler, the Wizzard and the Racoon: Deel 1 t/m 7