Nachtklimmen 2014

Klimmen in het donker. Dit is iets wat meestal alleen voorbehouden is aan ervaren klimmers, die beschikken over een professionele uitrusting en een ijzersterke conditie. Klimmers die beklimmingen doen op de hoogste rotswanden ter wereld, zoals bijvoorbeeld El Capitan in Yosemite National Park, Californië. Een granieten monoliet waar men gemiddeld meer dan een dag voor nodig heeft om de top te bereiken. Anderzijds komt klimmen in het donker helaas ook voor bij klimmers met te weinig ervaring, die de situatie niet goed hebben ingeschat en hierdoor genoodzaakt zijn om hun beklimming te staken en weer af te dalen wanneer de zon al onder is gegaan. Hier finden Sie mehr Informationen.

Klimvereniging Friends and Nuts biedt klimmers binnenkort de mogelijkheid om op een veilige en gecontroleerde manier kennis te maken met het klimmen in het donker. Op 18 januari 2014 van 19:00u tot 24:00u zullen wij de lichten doven in de klimhal van La Vita Sana en zo een ideale omgeving creëren om gewapend met een hoofdlamp de uitdaging aan te gaan met het duister.

Wat heb je nodig? In principe heb je alleen je standaard klimuitrusting nodig; klimgordel, klimschoenen en zekerapparaat aangevuld met een hoofdlampje. Ben je zelf niet in het bezit van een hoofdlampje? Klimvereniging Friends and Nuts biedt op de avond zelf voor een bedrag van EUR 1,99 hoofdlampjes te koop aan. Je kunt bij je inschrijving aangeven of je van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken.

De entree voor dit evenement is gratis en voor een hapje en een drankje wordt gezorgd door Klimcentrum La Vita Sana. De inschrijving is inmiddels gesloten.

  • Vanwege de veiligheid mogen tijdens dit evenement alleen klimmers zekeren, die in het bezit zijn van minimaal een KVB1 of aantoonbare ervaring m.b.t. zekeren.
  • Door je in te schrijven ga je akkoord met alle regels zoals gesteld in ons halreglement.
  • Voorklimmen is tijdens deze avond NIET toegestaan. 
  • Niet-leden dienen voor aanvang een ‘gastklimformulier’ in te vullen.
  • Klimcentrum La Vita Sana zorgt voor een aantal consumpties en hapjes. Tijdens het evenement en na afloop is er de mogelijkheid om aan de bar nog iets te eten/drinken te bestellen. 
  • De inschrijving eindigt op 14 januari 2014 of bij een maximum van 50 inschrijvingen en is verplicht voor alle deelnemers.