Slacklinen

In je hoofd is het volkomen rustig. Op je gemak neem je alle aanwijzingen nog eens door die je op youtube hebt gezien. Ook heb je goed gekeken naar de anderen die jou al voorgingen. In gedachten zie je jezelf al trots naar de overkant lopen. Maar op het moment dat je het gewicht van de voet haalt waarmee je nog op de vloer staat, verdwijnt dit beeld razendsnel uit je hoofd. Je lichaam neemt het roer over en heeft blijkbaar hele andere plannen met je! Het been waar je nu volledig met je gewicht op staat, begint ongecontroleerd te schudden en na twee of drie onbeholpen wanhoopspassen, spring je veiligheidshalve maar weer snel op de grond om een grotere afgang te voorkomen.

focused

Blik op oneindig


Het gaat hier natuurlijk over slacklinen. Een sport die al jaren door klimmers beoefend wordt, maar langzaam uit aan het groeien is tot een echte trendsport. In tegenstelling tot koorddansen, waarbij je loopt over een strakgespannen staaldraad waar nagenoeg geen elasticiteit in zit, loop je bij slacklinen over een brede band van zo’n 2,5 tot 5 cm breed, waar wel de nodige rek in zit. Hierdoor is de lijn heel dynamisch en zul je jezelf actief moeten inzetten om je balans te bewaren. De dynamiek in de lijn creëert ook de mogelijkheid om hem te gebruiken om trucs uit te voeren, die met koorddansen niet mogelijk zijn. En zoals bij de meeste dingen geldt ook voor slacklinen, dat ervaring de beste leermeester is.

Sinds kort heeft klimvereniging Friends and Nuts ook een slackline om op te spannen in de klimhal. Het gaat om een 25 meter lange classic line die zowel in de lengte, als ook in de breedte van de hal opgespannen kan worden. Buiten de jeugdtrainingen, wordt deze slackline ook steeds meer  gebruikt door de overige leden van onze vereniging. Het is een ideale manier om het evenwicht en de balans te trainen. Maar ook om je gedachten tot rust te brengen, je focus te vergroten en je spieren te versterken. En natuurlijk is het ook gewoon leuk om te doen.

Wil je een keer ervaren hoe het is om op onze slackline te staan? Stuur dan even een email naar info@friendsandnuts.nl en maak een afspraak om een avond of ochtend te klimmen, het slacklinen is hierbij inbegrepen!